Mediat greke aIarmojnë : “Amerika do ta detyrojë Greqinë dhe shtetet e tjera të BE-së që ta njohin Kosovën”

LAJME


ShBA’të po synojnë ta d etyrojnë Serbinë të mos k undërshtojë hyrjen e Kosovës në institucionet ndërkombëtare, duke i mponuar Beogradin që të njohë indirekt pavarësinë e Kosovës. Në këtë mënyrë, pesë anëtarët e BE’së që nuk e kanë njohur ende pavarësinë e Kosovës do të heqin dorë nga vazhdimi i kësaj politike, shkruajnë mediat greke.

“Greekcitytimes”, ka cituar ambasadorin amerikan në Kosovë, Philip S. Kosnett, i cili ka thënë se Greqia, Qiproja, Spanja, Rumania dhe Sllovakia do të ndryshojnë pozicionin e tyre mbi pavarësinë e Kosovës nëse m arrëdhëniet midis Beogradit dhe Prishtinës përmirësohen.