Mesazh për Turqinë!? / Greqia bën Iëvizjen e papritur dhe merr vendimin e madh në ushtrinë e saj

LAJME


Tashmë është zyrtare, Greqia ka zgjatur me tre muaj shërbimin ushtarak. Nga 9 muaj që është aktualisht për rekrutët, shërbimi ushtarak do të bëhet 12 muaj. Por do të ketë disa përjashtime./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Për uhstarët që do të pranojnë që ta kryejnë shërbimin në ishujt e Egjeut përgjatë kufirit detar greko-turk nuk do të ketë ndryshim, pra do të bëjnë 9 muaj dhe jo 12. Për ata që do të janë të detyruar të shërbejnë me kohë të pjesshme do të kryejnë 8 muaj shërbim nga 6 që është aktualisht.

14 muaj është caktuar shërbimi për oficerët rezervë dhe togerët rezervë të ushtirsë që do të jetë të stacionuar në ishujt e Egjeut. Lëvizja e shpejtë e Greqisë vjen pas k0nfIiktit me Turqinë për çështjen e detit, ndërsa në krahun tjetër u fuqziua me avionë Iutfarakë dhe në plan ka fregatën./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive