Miku i madh i Kosovës godet Serbinë:Pa e njohur Kosovën s’ka BE

LAJME


Kongresmeni amerikan, Eliot Engel, i ka dhënë një porosi jashtëzakonisht të qartë Serbisë, duke i thënë se pa e njohur pavarësinë e Republikës së Kosovës, nuk mund të integrohet në Bashkimin Evropian. Engel këtë e ka bërë indirekt, duke e porositur Serbinë, që ta trajtojë me shumë kujdes fjalimin e ambasadorit gjerman Christoph Heusgen në Këshillin e Sigurimit.

“Serbia duhet t’i trajtojë me shumë kujdes fjalët e ambasadorit gjerman Christoph Heusgen në Këshillin e Sigurimit, sepse nuk do të mund të integrohen në Bashkimin Evropian derisa nuk e njohin Kosovën”, ka thënë Engel, transmeton Gazeta Express.

Ambasadori gjerman në Këshill të Sigurimit e kishte g0ditur f0rtë fushatën e Ivica Dacicit k undër njohjeve të pavarësisë së Republikës së Kosovës.
Ai ka thënë se nuk e kupton një fushatë të tillë të Serbisë, kur për pavarësinë e Republikës së Kosovës ka dhënë mendim edhe Gjykata Ndërk0mbëtare e Drejtësisë.

Ambasadori gjerman gjithashtu ka bërë të q artë qëndrimin e Gjermanisë kundër idesë për k0rrigjim të kufijve.

“Ekzist0n një Kosovë e pavarur. E vetmja mënyrë që Serbia të hyjë në Bashkimin Evropian, do të jetë më një dialog të suksesshëm për normalizim të raporteve dhe njohjes së Kosovës. Duke udhëtuar nëpër vende të ndryshme, dhe duke bërë përpjekje për t ërheqje të njohjeve për Kosovën, ju jeni duke ia p ërke qësuar vetes tuaj punët. Pra nuk e kuptoj fare l0gjikën e kësaj pune, sepse gjithmonë besoja që Serbia në fakt donte të hynte në Bashkimin Evropian. Dhe si një pikë të fundit. Ju të gjithë e përmendet dialogun ose mar rëveshjen e Brukselit. Asgjë në mar rëveshjen e Brukselit nuk flet për përshtatje të kufijve, ndryshime të vijave kufitare apo këmbime terr itoriale. Unë do të deklar0j këtu se Gjermania nuk mendon se këto ide që kanë lundruar për një kohë, nuk k0ntribu0jnë në gjetjen e një zgjidhje. Ne besojmë se këto përpjekje janë në të vërtetë të rr ezik shme për rajonin dhe do të des tabiIizojnë të gjithë rajonin”, kishte thënë në fjalimin e tij ambasadori gjerman Christoph Heusgen në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, raporton Gazeta Express.

Ndërkohë shefi i diplomacisë serbe, Ivica Dacic, ka thënë se Gjermania dhe Britania e Madhe kanë qenë hist0rikisht k undër Serbisë, duke përmendur mbështetjen e tyre Republikën e Kosovës.

Dacic ditë më parë kishte dekIaruar se nuk mund të pritet që Eliot Engel të n dryshoj qëndrim k arshi Kosovës, pasi ai me rr miIi0na eur0 nga shqiptarët./GazetaExpress/