Millosheviç për Kosovën: Çështja nuk zgjidhet me Rugovën, por me Sali Berishën në Shqipëri! Pse?!

LAJME


Ish-kryeministri Sali Berisha tha se në vitin 1992 në zyrë i kanë shkuar zyrtarë neg0ciatorë me harta në duar për çështjen e Kosovës.

Berisha: Në vitin 1999 një ideolog i naci0naIizmit serb vazhdoi të b0shtëzojë dhe kosovizojë edhe më tej doktrinën e naci0naIizmit serb me Kosovën. Kështu që para luffte pasi u hap Shqipëria në ’92, serbët me shpejtësi përpiIuan projektin për ndarjen e Kosovës. Një njeri ishte i gjithëfuqishëm në Serbi dhe ky ishte Millosheviç. Ky kishte pikëpamjen se çështja nuk zgjidhet me Rugovën, por me Berishën në Shqipëri. Ndaj vinin tek unë me harta, të dërguarit me të gjitha anët. Vinin sepse Millosheviç thoshte se kjo zgjidhet me Shqipërinë.

Ata pasi ta c0ipt0nin Kosovën siç donin, pasi të merrnin veriun e Ibrit dhe një pjesë të Prishtinës, pasi të merrnin një San Marino, një Sandora, një Litenshtejn. Pasi të krijonin këto atëherë Shqipëria të merrte ato të tjerat.

Nëse shkon tek biseda ime me Xhorxh Bush në ’92 i kam thënë: President ata duan ta c0pët0jjnë, ta ndajjnë Kosovën, ta pastojnë pjesën që do marrrin nga shqiptarët, ti nxjerri në kufi me ne. Unë i kam thënë unë kufijt do ti hap.