Ministri grek, Dendias, i dërgon mesazh Shqipërisë: 12 miljet në det na japin 13.000 km2 territor të ri

LAJME


Ministri i Jashtëm i Greqisë, Nikos Dendias ka mbr0jtur në Parlament projekt-ligjin e qeverisë së Mitsotakis-it për zgjerimin me 12 milje të Greqisë në detin Jon. Gjatë fjalës së tij, Dendias ka kërkuar votë unanime nga deputetët duke theksuar se përmes këtij projektligji, Greqia fut në territorin e saj 13 mijë kilometra katror territor të ri, të cilin nuk e kishte më parë.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Zgjerimi i hapësirës detare në 12 mijë na bën të fitojmë rreth 10,079 kilometra katrorë territor. Nëse nëse kësaj i shtojmë edhe mbylljen e gjireve, zgjerimi e tejkalon 13 000 kilometra katrorë”, shtoi ai.