Ministri i mbrojtes turke jep alarmin: “Greqia po vazhdon me provokime!”

LAJME


Ministri i Mbrojtjes i Turqisë, Hulusi Akar, tha dje se Greqia vazhdon me aktivitete prov0kuese, pavarësisht qëndrimit konstruktiv të Turqisë dhe hapjes së saj për negociata. I shoqëruar nga drejtuesit e Forcave të Amratosura Turke, ministri Akar zhvilloi një video-konferencë me komandantët e f0rcave turke që veprojnë në pjesën juglindore të Turqisë.

“Detyra e F0rcave të Amratosura Turke është të ruajnë sigurinë e kufirit tonë dhe të çlirojnë njerëzit tanë nga këcrënimet terr0riste duke neutralizuar terr0ristin e fundit. Ne gjithmonë kemi bërë gjithçka për sigurinë e njerëzve tanë dhe do të vazhdojmë ta bëjmë këtë“, tha Akar.