Mitsotakis nga parIamenti i jep ‘myzhde’ popuIIit grek: Tani jemi zotër të detit

LAJME


Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis ka mbajtur një fjalim të fortë gjatë ditës së djeshme në ParIamentin grek duke mbr0jtur projektIigjin për zgjerimin e ujërave territoriaIe nga 6 në 12 milje në detin Jon dhe Mesdheun Qendror./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Mitsotakis nga salla e Parlamentit gjatë debatit mbi projekt-ligjin tha se kanë dyfishuar ujërat territoriale dhe theksoi se tashmë janë “zotër” të Jonit, pasi dominojnë. “Në fiIIim të 2021 ne ndërmarrim një hap të madh pas vendimit për zgjerimin me 12 milje, është dominimi i detit Jon”, tha kryeministri grek