Muslimanët malazezë bëjnë gati partinë e tyre dhe japin paralajmërimin e fortë: “Koha na thërret”

LAJME


Të inkurajuar nga fakti se rreth 45,000 muslimanë malazezë, të cilët e deklarojnë veten si muslimanë ose malazezë të besimit islam, pa përfaqësim adekuat politik, filluan një iniciativë për krijimin e një partie politike që fillimisht do të përfaqësojë muslimanët malazezë dhe të gjithë të tjerët që ndajnë vlerat qytetare, tha kreu i bordit iniciator Hazbi Skenderoviç.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Siç tha Skenderoviç, myslimanët malazezë deri më tani kanë qenë kryesisht aktivë në partitë qytetare dhe janë përpjekur të ushtrojnë të drejtat e tyre përmes tyre. Kjo parti do të konsiderojë Malin e Zi si shtetin e saj të vetëm, sepse duket se muslimanët malazezë janë të vetmit që nuk kanë asnjë shtet tjetër ose rezervë përveç Malit të Zi.