NDËRHYRJA AMERIKANE, SI U DETYRUA RUGOVA TË ORGANIZONTE ZGJEDHJE NË KOHË LU’FTE

LAJME


Zgjedhjet në vitin 1998, kishin qenë tr0nditëse për një pjesë të Kosovës.
Para 20 vitesh, një muaj pas m asa’krës së Likoshanit që tr0nditi opinionin ndërkombëtar dhe një muaj pas ngjarjeve në Prekaz, në disa pjesë të Kosovës po mbaheshin zgjedhje.

Këto zgjedhje ishin k undërshtuar zëshëm nga atëherë Ushtria Çlirimtare e Kosovës, të cilët po e cilëson si ‘për’çarës’ qëndrimin e atëhershëm të ish-presidentit të ndjerë të Kosovës, Ibrahim Rugova.

Mirëpo Profesori dhe një ndër themeluesit e LDK-së , Milazim Krasniqi, ka thënë se ato zgjedhje ishin të imp0nuar dhe aso kohë Rugova ishte president i vendit ishte detyruar t’i 0rganizonte.

“ Po të tregoj se emisionati Robert Gellbard, ka thënë që zgjedhjet duhet të mbahen për ta f0rcuar legjitimitetin në institucione për përfaqësim ndërkombëtar, ne kemi qenë racionaI dhe pragmatik por atyre iu duhej Iegjitimiteit i Rugovës, Iegjimitetit i institucioneve për në Rambuje”, ka thënë Krasniqi.

Më 19 mars 1998, Ibrahim Rugova i bëri apeI popullit të dalin mas0vikisht në zgjedhjet parIamentare e presidenciaIe më 22 mars.

Në ato zgjedhje kishin marrë pjesë dhjetë parti politike, tre asociacione, Shoqata e Juristëve të Pavarur, Lëvizja e të Gjelbërve e Kosovës dhe Lidhja e Qytetarëve e Kosovës, dhe tre kandidatë të pavarur për deputet, dy nga Deçani dhe një nga Dragash/Insajderi.com VIDEO