Një grua falsifikoi vdekjen e saj për shkak të borxhit

Një grua falsifikoi vdekjen e saj për shkak të borxhit

Një grua falsifikoi vdekjen e saj për shkak të borxhit

Një grua falsifikoi vdekjen e saj për shkak të borxhit

Një nënë indoneziane akuzohet se ka falsifikuar vdekjen në një përpjekje të hollësishme për të shmangur shlyerjen e një borxhi që i detyrohej një gruaje tjetër.

Artistja e supozuar e mashtrimit – e njohur vetëm si “L” – thuhet se i detyrohej një shumë të pazbuluar bashkëpunëtores së Maya Gunawan, me paratë që fillimisht duhej të caktoheshin më 20 nëntor. Sipas NY Post, L nuk ishte në gjendje të siguronte paratë deri në atë datë dhe i kërkoi Gunawan të zgjaste kredinë deri më 6 dhjetor.

Ajo ditë erdhi dhe shkoi – dhe Gunawan u trondit kur hyri në Facebook më 12 dhjetor për të zbuluar një postim nga vajza e L-së që njoftonte se nëna e saj kishte vdekur në një aksident me makinë. Postimi i shpallur L-ja kishte vdekur pas një incidenti në një urë pranë shtëpisë së saj në Medan, Sumatra e Veriut.

Më tej ajo deklaroi se ajo do të varrosej rreth 600 kilometra (370 milje) larg në qytetin e Banda Aceh.

Përditësimi i Facebook përfshinte një foto të një “kufome” të mbështjellë me një çarçaf dhe një imazh të ndryshëm të një shtrati që po futej në një spital.

Dy imazhe të tjera treguan L të mbështjellë në një “qefin” me sytë e mbyllur teksa luante e vdekur.

Megjithatë, thuhet se vajza e L pranoi se postimi ishte një gënjeshtër, duke pretenduar se nëna e saj kishte hakuar llogarinë e saj në Facebook për të shkruar trillimet.

Duke folur me mediat lokale, Gunawan pretendoi se ajo nuk ka shkuar në polici. Ajo shtoi se është ende duke pritur që L të paguajë shumën e duhur, por raporton se nuk mund të bie në kontakt me L-në.