“Nuk dorëzohemi”, valon flamuri i hartës së Kosovës me simbole serbe në protestën në Beograd

LAJME


Në pr0testën e mbajtur në Beograd nga disa grupe pr0testuesish për masat parandaIuese kunndër k0r0nav1rusit nga qeveria e Serbisë, janë parë edhe flamuj që kundërsht0jnë shtetësinë e Kosovës.

Në një v1deo të siguruar nga Radio Evropa e Lirë, shihet duke valuar një flamur me mbishkrimin “Nuk dorëzohemi”, me hartën e Kosovës dhe simb0Ie shtetërore serbe të vendosura në to, përcjell Gazeta Express.

Një hartë të ngjashme ditë më parë e ka pubIikuar në llogarinë e tij në ‘Instagram’ presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, për të cilën mori r eagime të shumta.

Dy pr0testa të ndara – njëra e 0rganizuar nga pr0narë të ndërmarrjeve h0teIierike dhe punonjës, tjetra nga anti-vaks1nuesit – u mbajtën në kryeqytetin serb Beograd.

Ata u bashkuan më vonë për të shprehur k undërsh timin e tyre ndaj trajtimit të qeverisë të pande misë, siç raportohet nga mediat lokale. /Gazeta Express/