Nuk ndalen helenët! / Greqia paralajmëron Turqinë: Do të blejmë 40 avionë luftàràkë

LAJME


Ministri i Mbrojtjes Nikos Panagiotopulos deklaroi se pas 18 avionëve Rafale objektiv është edhe blerja e 40 avionëve të rinj lutfarakë.

Programi ynë ka miratimin e kryeministrit dhe është në proces. Është shumë ambicioz dhe shtrihet në kohë. Ai përfshin jo vetëm blerjen e sistemeve të reja, të tilla si avionët Rafale, por edhe azhurnimin e sistemeve ekzistuese. Plani ynë parashikon blerjen e 40 avionëve të rinj lutfarakë. Deri më tani kemi arritur 18. Herët ose vonë do të diskutohet blerja e F-35” tha ai.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Por a është kjo lëvizje një mesazh për Turqinë? Turqia e kupton që Greqia po forcohet me shpejtësi. Blerja e Rafale do të kthejë rrjedhën e pushtetit drejt palës greke. Por nuk është vetëm furnizimi i aeroplanëve. Ne po shkojmë përpara me sisteme të përparuara me aeroplanë dhe armë, por edhe në nivelin e infrastrukturës. Kjo shkon krah për krah me diplomacinë” përfundoi ai.