Nuk ndalet Amerika, vjen lajmi i madh: “Do të kemi ushtarë, që do të pajisen me sistem të leximit së mendjes

LAJME


Nuk ndalet Amerika, vjen lajmi i madh: “Do të kemi ushtarë, që do të pajisen me sistem të leximit së mendjes

Ushtria amerikane po investon para jo vetëm në amrë bërhtamore dhe dronë, por gjithnjë e më shumë, në neuroshkencë gjithashtu. Tani dëshira e tyre është të krijojnë një sistem në të ardhmen që do të mundësonte komunikim pothuajse telepatik midis uhstarëve.

Për zhvillimin e një sistemi të tillë, i cili do të regjistronte sinjalet e trurit, do t’i përkthente ato dhe kështu do të mundësonte leximin e mendimeve të uhstarëve, uhshtria ndau mënjanë 6,25 milion dollarë për një periudhë 5-vjeçare.