Nuk ndalet popi serb, jep deklaratën e fundit: “Kosova është zemra e Serbisë

LAJME


Nuk ndalet popi serb, jep deklaratën e fundit: “Kosova është zemra e Serbisë

Peshkopi Irinej Buloviq deklaron se aktualisht ka procese të ndryshme të cilat, siç thotë ai, “zvogëlojnë rëndësinë jo vetëm të rendit kushtetues të Serbisë për sa i përket Kosovës por edhe të veprimeve të tilla për atë tokë të dashur për serbët e Serbinë”.

Peshkopi Irinej, thotë se, ai që dëshiron të na marrë një pjesë të territorit tonë, nuk dëshiron vetëm Kosovën tonë, një pjesë prej nesh.

Ai i do të gjitha tonat! Ai na dëshiron! Dhe Kosova është vetëm fillimi. Prandaj, kjo br1tmë –

Kosova është zemra e Serbisë – ndikon në vetë thelbin. Nëse pajtohemi që Kosova të na merret, ne do të zhdukemi nga faqja e dheut.