“Partitë shqiptare po përpiqen të provokojnë tërmet politik”, thotë Rakiq

LAJME


Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq ka thënë se “partitë shqiptare po përpiqen të porvokojnë një “trëmet politik” duke u bashkuar në zgjedhjet lokale të 17 tetorit në komunat ku serbët përbëjnë shumicën.

Sipas tij Lista Serbe po përpiqet ta prandaIojë këtë duke bërë thirrje për unitet dhe sjellje të përgjegjshme të popullit serb në Kosovë.

Në një intervistë për gazetën Politika, Rakiq ​​thotë se ky grupim i partive politike shqiptare, të cilat, siç thotë ai, janë politikisht absolutisht jokomplementare, është një rrvezik për mbrojtjen e interesave serbe, dhe jo Lista Serbe, e cila sipas tij është shtylla kurrizore e lutfa politike për popullin serb, raporton Tanjug.

“Kjo është arsyeja pse ne të gjithë duhet të jemi të përgjegjshëm. Të lëmë mënjanë gr1ndjet e vogla, nëse ka, dhe kotësinë, sepse ky nuk është momenti kur mund t’i lejojmë vetes të d0rëz0hemi dhe të rrvezikojmë mbijetesën tonë me papërgjegjshmërinë tone”, tha ai.