Përshkruani Albin Kurtin me 1 FJALË, ja kush është ai

LAJME


Albin Kurti, lideri dhe themeluesi i Lëvizjes Vetëvendosje, lindi më 24 mars 1975 në Prishtinë.

Më 23 prill 2003 Albini u diplomua në fakultetin e shkencave kompjuterike dhe telekomunikacionit në Universitetin e Prishtinës dhe vazhdoi të jetë aktivist i të drejtave të njeriut dhe atyre civile.

Ai ishte njëri ndër udhëheqësit e protestës historike studentore më 1 tetor 1997, e cila u shtyp brutalisht nga policia e Milosheviçit. Kurti u bë i njohur për idenë e tij të bashkimit kombëtar dhe shpesh ka pasur probleme me ndërkombëtarët, për shfaqjet e tij nacionaliste.