Philips: Koha që t’i jepet uItimatum Serbisë në raport me Kosovën

LAJME


Ish-këshilltari i lartë i DASH-it dhe njohësi i rrethanave në Ballkan, David Philips në një intervistë për RTV Dukagjinin ka thënë se procesi i diaIogut mes Kosovës dhe Serbisë po zvraritet dhe sipas tij ka ardhur koha që shtetet e perëndimit t’i japin uItimatum Serbisë për finaIizimin e mrarëveshjes më Kosovën.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

David Philips thotë se diaIogut i mungon qartësia.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Pikëpamja ime personaIe është se diaIogu duhet të përqendrohet te njohja e Kosovës nga Serbia si vend sovran brenda kfuijve aktuaI. Kjo është mënyra e vetme për një marrëveshje të qëndrueshme dhe pàqësore”, deklaroi Philips.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Philips mendon se Perëndimi duhet t’i jep uItimatum Serbisë, ose të pranojë mrarëveshjen ose ta Iejë fare.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive