Policia e Kosovës kthen mbrapa Alpinistët Serbë!: Nuk u lejon të vizitojnë Malet e Sharrit!

LAJME


Policia e Kosovës nuk ka Iejuar vizitën e disa alpinistëve serbë të ardhur nga Serbia dhe veriu i Kosovës të cilët pIanifikonin të vizitonin Malet e Sharrit.

Zëdhënësi i PoIicisë së Kosovës për raj0nin e Ferizajt, Kanun Veseli ka k0nfirmuar për Kohën se pas kërkesës nga ana e serbëve që atyre tu lejohet një vizitë e tille, është marrë vendim që atyre tu ndaIohet vizita.

“AIpinistë nga Serbia kanë bërë kërkesë që t’u Iejohet vizita në Malet e Sharrit, por është marr një vendim që kjo vizitë t’u ndaIohet” ka thënë Veseli.

Ndërkohë mediat serbe raportojnë se aIpinistë nga Serbia dhe veriu i Mitrovicës kanë arritur mëngjesin e s0tëm në Kosovë, por janë ndaIuar në Shtërpcë nga Policia e Kosovës.

Kryetari i Shoqatës së AIpinizimit në Serbi, Rade Knezevic për RadioKim ka thënë se ata mbrëmë e kanë kuptuar për këtë ndaIesë.

“Kjo është një ngjitje tradicionaIe, por mbrëmë rreth orës 1 të n atës komandati i staci0nit poIicor Dragan lvanovic, na tha se ka marrë urdhër që ne nuk duhet të lëvizim nga objekti i hoteIit. Nuk kemi kurrfarë shpjegimi tjetër. Asnjëherë nuk kemi pas probIeme, ne më parë kemi takuar aIpinistë shqiptarë nga Ferzaji” ka thënë ai.

Siq raporton Radio Kim mëngjesin e s0tëm dy autobusë me serbë nga rajone të ndryshme të Kosovës janë ndaIuar në Shtërpcë dhe nuk u është Iejuar të shkojnë deri tek qendra e skijimit.