Presidenti i Malit të Zi jep alarmin: Vendi ynë është në qendër të planeve për “Serbinë e Madhe”

LAJME


Presidenti i Malit të Zi dhe udhëheqësi i partisë më të madhe 0pozitare, DPS-së, Milo Gjukanoviq, e ka a kuzuar përsëri Beogradin për punën e projektit të “Serbisë së Madhe”. Siç deklaroi ai, Mali i Zi është në qendër të asaj që quhet “Serbia e Madhe”, transmeton Gazeta Express.

“Ne jemi dëshmitarë të v ampirizimit të politikës së viteve 1990 me ambiciet e fshehura të f0rcave retrograd për të arritur qëllimet e tyre nga ajo kohë me mjete të tjera. Për fat të keq, Mali i Zi, i cili shihet si një pjesë e rëndësishme e botës serbe dhe një frazë e re për projektin e Serbisë së Madhe, është në qendër të shumë planeve dhe pr0jekteve shtetërore”, tha Gjukanoviq mbrëmë në një tribunë në Nikshiq.