Presidenti i SHBA Biden letër Presidentit Vuçiq: Ngrihet çështja e Njohjes së Kosovës

LAJME


“Duke dërguar një kartolinë të tillë përshëndetëse në Ditën e Shtetësisë së Serbisë, është e qartë se administrata e re e Bidenit nuk është e vetëdijshme se sa t hellësisht e moc ionuese është çështja e Kosovës për popullin serb.
Me këto fjalë, Branko Terzic, drejtori i kompanisë konsulente “Berkeley Research Group” në Uashington dhe ish zyrtar i Partisë Republikane në Wisconsin, komentoi urimet e Joseph Biden, Presidentit të SHBA, dërguar Presidentit Serb Aleksandar Vucic, në të cilën n grihet çështja e njohjes së “Kosovës”.

Duke marrë parasysh që Shtetet e Bashkuara njohën pavarësinë e Kosovës, ata presin që vendet e tjera të bëjnë të njëjtën gjë – me n aivitet duke përfshirë Serbinë. Kjo tregon vetëm vazhdimësinë e qëndrimit të Clinton-Obamës në lidhje me njohjen e Kosovës. Nuk mendoj se ka ndonjë gjë të re atje.
Ballkani është në f und të listës së probIemeve me të cilat Biden do të merret. Nuk ka asnjë u rgjencë që Shtetet e Bashkuara të zgjidhin çështjen e Kosovës ose të sjellin ndonjë ndryshim në Bonjë dhe Hercegovinë.

S upozimi më i mirë është se administrata e Biden do të vazhdojë politikën e ekipit Obama. Sidoqoftë, rrethanat mund të çojnë në një ndryshim të drejtimit në atë politikë të mëparshme, e cila mund të jetë p ozitive ose ne gative për interesat e Serbisë.

“Nuk dihet ende.” Si president, ish-senatori Biden nuk do të ketë më nevojë për mbështetjen e d iasporës shqiptare dhe ai ka lirinë për të ndryshuar p ozicionin e tij nëse beson se ndryshimi është në interes të Shteteve të Bashkuara.”