Presidenti Kroat I Jep Ultim.atum të MADH Serbisë – Ose B.E ose Rusia

LAJME


Presidenti i Kroacisë, Zoran Milanoviç, deklaroi me rastin e tekstit të q.everisë hungareze në të cilën B.E bëri th.irrje për pranimin e Serbisë, se Serbia duhet të përmb.ushë kushtet për t’u bashkuar me Bashk.imin dhe të vendosë nëse është për B.E ose Moskë .

Nëse rruga jonë për në B.E është rruga për të trajtuar zhg.ënjimet kroate dhe h.eqjen dorë nga miqtë tanë, është më mirë të mos shk.ojmë në B.E, beson ministri Aleksandar Vulin.

“Serbia duhet të plotësojë kushtet, ata duhet të vendosin nëse janë për B.E apo për Moskën. “Unë nuk kam asgjë kun.dër Moskës, por duhet të vendoset nga Brukseli ose Moska dhe q.everia aktuale në Serbi e ka të v.ështirë ta h.eq këtë dhe do të jetë e nevojshme që ajo të jetë e qartë,” tha Milanoviç, sipas shërbimit të tij të shtypit .Ai shtoi se “është me të vërtetë e çu.ditshme për Kryeministrin e një vendi të vogël të publikojë manifeste të tilla.” Ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandar Vulin, bëri pyetjen – sa e madhe është Kroacia kur mund të nd.ajë mësime.