Profesori amerikan: Vuçiç dëshiron 15% të territorit të Kosovës dhe 49% të Bosnjës

LAJME


Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe NATO duhet të njohin ideologjinë e “botës serbe” si anti-demokratike dhe ta kundërshtojnë me vendosmëri, tha për Avaz, Daniel Serwer, profesori amerikan në Universitetin Johns Hopkins. Serweri beson se Vuçiq është i gatshëm të heqë dorë nga pushtimi i tërë Kosovës dhe Bosnje-Hercegovinës.

“E tëra që ai dëshiron janë “pjesë serbe”, afërsisht 15 për qind e Kosovës dhe 49 për qind e Bosnjës. Ai gjithashtu do të ishte i lumtur për “pjesë” të Kroacisë dhe ndoshta Sllavoninë Lindore. Ai dëshiron të gjithë Malin e Zi. Është koha që Brukseli t’i thotë atij se BE-ja nuk do të pretendojë më se anëtarësimi është një mundësi për një vend që kultivon ambicie territoriale dhe nuk respekton kufijtë e fqinjëve të tij. Dhe është koha që Uashingtoni të sinjalizojë qartë se NATO do të mbrojë të gjithë fqinjët e Serbisë nga qëllimet e Beogradit”, theksoi Serwer..VAZHDO LEXIMIN