Profesori serb: Kosova nuk është pjesë e Serbisë

LAJME


Profesori i të Drejtës Ndërkombëtare dhe akademiku Tibor Varadi ka deklaruar se “Kosova pa të drejtë u shkëput, në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare, por po ashtu ajo aktualisht nuk është pjesë e Serbisë dhe as administrata serbe në Kosovë nuk ka kompetenca.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Me rastin e deklaratës së kreut të Akademisë serbe (SANU) se Kosova as “ de facto as de jure nuk është pjesë e Serbisë”, Varadi për TVN1 tha se Kostiç ka theksuar se Kosova në këtë moment nuk është pjesë e jona dhe do të duhet nga ky fakt dhe për të bërë diçka.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive