Profeti Muhamed s.a.w.s, ka thënë: “Këto janë cilësit e njeriut të mirë

LAJME


U pyet i Derguari i Zotit sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem, Cilet jane njerezit me te mire ? Profeti sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem tha:

“Njerezit me te mire jane, cdo njeri me zemer mekh’mum (te pastert) dhe cdo i sinqerte ne gjuhen e tije.

Ata thane: Ate qe eshte i sinqerte ne gjuhen e tije e kuptojme, po ai qe eshte me zemer mukh’mum cili eshte? Profeti sal-lallahu alejhi ue sel-lem tha : eshte ai i devotshmi i pasterti nuk ka mekat ne te ( te fjetur ne zemer e i papenduar ) e as padrejtesi as urre jtje e as Hased”. Transmeton Iben Maxheh me sened te mire Saktesoi Imam Albani.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive