Publicisti nga Maqedonia: Rama më i rehatshëm ndihet me Vuçiqin se sa me Albin Kurtin!

LAJME


Shkrimtari dhe publicisti shqiptar nga Maqedonia Kim Mehmeti, ka folur për shumë çështje. Ndër të tjera ai ka thënë se zgjedhjet e fundit elektorale në Kosovë prodhuan një rezultat të dëshirës së rinisë së Kosovës.

“Në këto zgjedhje rinia kosovare u vu k undër pushtetit”, tha Mehmeti.

Kjo pasi sipas tij, “shteti në Kosovë ishte në shërbim të p ushtetit”.

Ai nuk ka hezituar të lavdërojë liderin e Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurtin, pa hezituar t’i jep epitetet më të larta qytetare.

“Albin Kurti, është heroi i kohës së sotme”, tha Mehmeti.

Krejtësisht ndryshe prej Kurtit, ka folur për Edi Ramën kryeministër i Shqipërisë.

”Edi Rama më mirë ndihet kur e takon Vuçiqin se sa kryeministrin e Kosovës”, ka thënë Mehmeti.

Si rrjedhojë e politikave të g abuara, tha më tej Mehmeti, në Shqipëri p atriot1zmi k0nsiderohet si p rimitiv1zëm, ndërsa në Kosovë ai është një vlerë.

Mehmeti në këtë intervistë, s’ka denjuar fare që të kursej as poIitikanët shqiptarë në Maqedoninë e Veriut.

“Në librat në Maqedoni thuhet së shqiptarët janë me p rejardhje vllehe dhe rome! Me shqiptarët në pushtet në Maqedoni u botua encikIopedia ku thuhet se shqiptaret janë m0nstra”, ka thënë Mehmeti.