Publikohet dëshmia e gruas së rrallë që e donte popullin tonë: Europa do ua japë një ditë atë që u takon, ata thonë ne jemi shqiptarë

LAJME


Edith Durham Brenga e Ballkanit, 1905–“Unë ju siguroj se ata janë Bismarkë të vërtetë. Një ditë, ata do të kërkojnë, dhe Europa do të duhet t’u japë atyre atë që kërkojnë!Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kur kaloja nëpër Ballkan, në Rumeli pyesja njerëzit: Ç’je ti? Katolik – përgjigjej njëri. Protestant – përgjigjej tjetri. Në Bullgari pyesja: Ç’je ti? – Ortodoks. Në Serbi pyesja: Ç’je ti? – Protestant, Ortodoks/Kështu e mb ytur e tëra nga dogmat idiote të njerëzve, duke hyrë në Shqipëri pyeta: Çfarë jeni ju këtu? – Shqiptarë – m’u përgjigjën prerë e qartë. Më në fund, thashë, u çlirova këtu nga fanatikët dhe zotkrijuesit…”