Putin mesazh Vuçiçit: Rusia do të gjejë zgjidhje për problemin Serbi-Kosovë

LAJME


Vladimir Putin i ka thënë Aleksandar Vuçiq se Rusia është e përkushtuar për gjetjen e një “zgjidhje të ekuilibruar” për situaten me Kosovën, e cila duhet të miratohet nga Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara.

Pala ruse ka konfirmuar qëndrimin e saj parimor mbi gjetjen e një zgjidhjeje të ekuilibruar që duhet të miratohet nga Këshilli i Sigurimit i KB, tha Kremlini në një deklaratë të lëshuar pas një bisede telefonike midis dy liderëve.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Në deklaratë thuhet gjithashtu se Vuçiq e informoi Putinin për vlerësimin e tij të situatës në lidhje me Kosovën, në përputhje me kontaktet që ai kishte me partnerë të huaj, përfshirë presidentin e Francës, Emmanuel Macron.

Deklarata nga Kremlini vuri në dukje se Serbia mund të mbështetet në mbështetjen e Rusisë në zgjidhjen e kësaj dhe çështjeve të tjera.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive