Qëllimi i Perëndimit dhe i NATO-s: Serbinë ta bëjnë politikisht të kapitulluar, kjo nënkupton Njohjen e Kosovës

LAJME


Qëllimi i Perëndimit dhe i NATO-s është të mbështetin për muri Serbinë dhe ta bëjë atë politikisht kapituIIuar. Kjo do të nënkuptonte njohjen e Kosovës, dhe përfundimin e plotë të mar rëd hënieve me Rusinë.

Paralajmërimi vjen nga, komandanti i f0rcave të NATO-s në Evropë, gjenerali Curtis Skaparoti.
Ai tha se Rusia përdor marrëdhëniet me udhëheqësit e Republikas Srpskas për të minuar institucionet e Bosnje dhe Herzegovinës.

Ai tha se Rusia përdor mar rëd hëniet me udhëheqësit e Republikas Srpskas për të m1nuar institucionet e Bosnje dhe Herzegovinës.

Skaparoti shprehu shqettësim të thellë se mungesa e aktivitetit diplomatik kontribuon në përhapjen e ndikimit rus në Ballkan, dhe sipas tij problemi më i madh i vendit është Serbia.

“Për të rishikuar nëse Serbia apo Republika Srbska, si një shtet, por në përgjithësi popullsia serbe është problemi më i madh në Ballkan”, tha gjenerali amerikan.

E këto deklarata të gjeneralit amerikan kanë trazzuar Beogradin, të cilët e shohin kër*ënimin më të madh që Perëndimi po i bën Serbisë, që bo*bard*met e vitit 1999.