Reagon Rusia: Ushtria e Kosovës do ta djegë gjithë Ballkanin

LAJME


Presidenti rus, ka lëshuar një parIajmërim të a’shpër ndaj ustrisë se kosoves. Sipas Moskës zyrtare, Uhstria e Kosovës mund të dijegë gjithë Ballkanin./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Rusia i ka tërhequr vazhdimisht vëmendjen komunitetin ndërkombëtar se tendencat e tilla nuk janë në përputhje me Rezolutën 1244, e cila thotë se Kosova duhet të mbetet nën mbikëqyrjen e ndërkombëtarëve. Askush nuk mund të jap garanci se të ashtuquajturat froca të amratsoura të cilët përbëhen nga terr oristë të UÇK-së nuk do të përdorin dhu në kun dër popullatës serbe në Veri, thuhet në deklaratën e ministrisë ruse./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Uhstria e Kosovës mi non stabiIitetin në Ballkan dhe nuk është në përputhje me të drejtat e atyre që jetojnë atje dhe e meritojnë një të ardhme të qetë dhe të sigurt, përfundon deklarata e MPJ-së ruse. Kun dër Uhstrisë së Kosovës është shprehur edhe Qeveria e Serbisë, zyrtarë të së cilës kanë dekIaruar se do të përdorin çdo mekanizëm për ta parandaIuar themeIimin e saj.