Serbët Analizojnë Kosovën!: Ndarjen assesi nuk e pranojmë! Të formojmë një Guerilë e ta pushtojmë Kosovën!

LAJME


Është e pamundur të mbahet konfIikti i ngrirë në Kosovë, sepse Serbia është rënë në gjunjë, madje ajo është e shtrirë, ka deklaruar për FoNet shkrimtari serb Momçilo Seliq.
Sipas tij, mar rëveshja ndërmjet Beogradit e Prishtinës është e pamundshme, sepse, ka thënë, Perëndimi, sikur dhe pala tjetër, nuk e respekton asnjë mar rëveshje, transmeton Koha.net.

Seliq ka theksuar se “se ajo që është marrë me d hunë, duhet ta kthejmë me d hunë, ndërsa derisa të vijë kjo kohë ( e marrjes), duhet zhvilluar një gueriIë speciaIe”. Serbia do të durojë sa të mundet derisa të mos e arrijë zgjidhjen në mënyrën si edhe është krijuar probIemi , sepse “a ktin e d hunës duhet thyer me d hunë“, ka thënë ai.

“Të presim, ashtu siç kemi pritur 500 vjet për ta zgjidhur a ktin e d hunshëm të 0smanlinjve”, ka potencuar Seliq.

Ka shtuar se zgjidhja e kompromisit ndërmjet Serbisë e Kosovës nuk mund të ketë, pasi ato janë palë të pabarabarta, Ai është i sigurt se “Prishtina nuk është Prishtinë për Washington e Beogradi nuk është as Beograd”. Për të ideja e n darjes është e papranueshme .

Seliq, transmeton Koha.net, nuk sheh zgjidhje as me ndonjë marrëveshje të arritur në ndonjë konferencë ndërkombëtare duke theksuar se gjatë 20 vjetëve të fundit nuk është respektuar asnjë nga këto marrëveshje.

Seliq mendon se ulësja e Kosovës në OKB nuk varet nga Serbia, sepse, tha, OKB-ja do të bëjë atë që e dëshiron. Sipas tij, edhe nëse Serbia e pranon këtë ulëse, apetiti i shqiptarëve nuk do të ndalet në kufijtë aktuaIë.

“Është mirë të shikohet harta dhe të shihet se deri ku dëshirojnë ata të shkojnë me Shqipërinë e madhe”, ka thënë Seliq duke shtuar se është k undër mbajtjes së referendumit për Kosovën.