Serbët ‘çmenden’ nga ky veprim i NATO-s për Kosovën

LAJME


Një vidoexhirim promovues i NATO-s, i publikuar ditë më parë përmes YouT ube flet për misionin e kësaj aleance në Kosovë më 1999, ndërsa mediat e Beogradit shfaqin habinë pse kjo ndodh tani, duke thurur spekulime politike në stilin e tyre të intrigave.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Zëvendësi i ndihmësit të sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Jonathan Parish, në një moment në vidoexhirim thotë se knoflkiti në Kosovë shkaktoi k rizë humanitare, e cila ishte shndërruar në këcrënim për stabilitetin e rajonit, dhe për këtë shkak ndërhyrja ishte e domosdoshme, citojnë mediat e Beogradit.

Ajo që NATO dëshiron ta bind opinionin është se nuk kishte zgjidhje tjetër pos të ndërhyjë, meqë shqiptarët e Kosovës po përballeshin me spastrimin etink që po e zbatonte presidenti i atëhershëm i RFJ-së Sllobodan Millosheviqi i cili ishte i painteresuar për zgjidhje p aqësore, thekson gazetari i Rusia Today, Nebojsha Miliq. Sipas tij, Zgjidhja paqësore që e kishte propozuar Aleanca, në fakt ishte ultmiatum për të cilin dihej se do të refuzohej.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive