Serbët çmenden nga ky veprim i NATO-s për Kosovën

LAJME


Një vide0xhirim promovues i NATO-s, i publikuar ditë më parë përmes Y0uTube flet për misionin e kësaj aleance në Kosovë më 1999, ndërsa mediat e Beogradit shfaqin habinë pse kjo ndodh tani, duke thurur spekulime politike në stilin e tyre të intrigave.

Zëvendësi i ndihmësit të sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Jonathan Parish, në një moment në videoxhirim thotë se “k0nflikti në Kosovë shkaktoi krizë humanitare, e cila ishte shndërruar në kër. cënim për stabilitetin e rajonit, dhe për këtë shkak ndërhyrja ishte e domosdoshme”, citojnë mediat e Beogradit.

“Ajo që NATO dëshiron ta bind opinionin është se nuk kishte zgjidhje tjetër pos të ndërhyjë, meqë shqiptarët e Kosovës po përballeshin me spas trimin e tnik që po e zbatonte presidenti i atëhershëm i RFJ-së Sllobodan Millosheviqi i cili ishte i painteresuar për zgjidhje pa qësore”, thekson gazetari i Rusia Today, Nebojsha Miliq.Sipas tij, “Zgjidhja pa qësore që e kishte propozuar Aleanca, në fakt ishte ul timatum për të cilin dihej se do të refuzohej”.

VIDEO KETU