Serbët, populli më i fëlliqur në tokën gjeografike! Synimet e tyre vetëm të pjellin Konflikte!

LAJME


Historiani i njohur zviceran David Laufer, i cili e njeh mirë historinë serbe në një intervistë për javoren beogradase ka thënë se serbët janë një popull që pjeIIin konfIikte, dhe se ata nuk i përkasin një territori gjeografik.
Sot, kësaj histori po i vjen fundi, Para se të zbulojmë se si ndodhi, ne përmbledhim gjithçka për të cilën ne kemi folur këtu. Nocioni që serbët kanë për vete është, kryesisht, demografik, por jo gjeografik, shkruan për javoren “Nedelnjik” historiani David Lauferin.

Është një komb, jo një territor. Dhe ky komb është përcaktuar kryesisht nga kriteret e fesë, koncepti i rezistencës, të trashëguar drejtpërsëdrejti nga Perandoria Osmane. Ky është, pra, një komb që është e lidhur me besimin e përbashkët, e cila për shekuj me radhë ka prodhuar konfIikte shpesh vetë-shaktërruese me qëllim të ruajtjes së miteve të tyre, por jo aq shumë kufijtë e saj ose interesat e saj ekonomike.

Pra, Serbia është e kapur nga mitet e saj.
Për një Zviceran, një koncept i tillë dhe kjo histori duket, në shikim të parë, ekzotike, dhe në rastin më të keq, absurde.

Shtesa nga F. Xharra: “Duhet që të binden shqiptarët e Shqipërisë se kush janë serbët, duhet që mashtrimet e politikanëve shqiptar që nga koha e Enverit dhe deri me sot të hidhen poshtë me shkrime të përditshme. Serbët nuk janë vëllezër me shqiptarët ortodoks. Ata janë të pa besë që e kanë mashtruar Evropën me krishterimin e tyre vr asës.

Kisha e tyre nuk i lutet zotit por kr1mit; ata duan g jak vazhdimisht. Nuk mund të paramendojnë jetën e tyre deri në v dekje pa së paku një vr asje.

Një popull histerik që Kisha dhe shkolla i mëson që në vegjëli se si duhet v rarë shqiptarët dhe kroatët.

Ata kanë apetite të pa ngopura për vrnasje.
Ja një shembull, derisa ne shqiptarët për një të po sa lindur themi se po flenë si qingj ata “po flenë si p rerë në f yt”.

O, shqiptar bindu,

Or politikanë shqiptarë binduni përfundimisht se kujt po ia hapni derën!

Unë kisha  vdek urie e nga serbi nuk kisha blerë asgjë, aq më pak t’ iu shitet toka në bregdet.

Kini mendjen!”

NGA: FAHRI XHARRA