Serbia në alàrm! / Serbët po shuhen në Maqedoni ndërsa shqiptarët po rriten

LAJME


Kryetitujt më të shpeshtë të shkrimeve apo analizave në mediat serbe janë: Do të jemi pakicë kombëtare në Serbi; Në Serbi janë zbrazur 1600 fshatra”; Nataliteti më i ulët në Evropë; Serbët zhduk3n brenda 500 viteve! Populli serb ngadalë des për shkak të m0rtajës së bardhë, Beograd: Katër aVrrime një pagëzim, Çdo e katërta femër serbe nuk është nënë; Çdo tre vjet nga një komunë më pak etj./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Në realitet nataliteti është padyshim breng e madhe për Serbinë, pasi që brenda çdo viti zhduket nga një qytet. Thënë ndryshe, Serbia brenda çdo viti, zvogëlohet për 60 mijë banorë. Kjo është Murtàja e Bàrdhë që është duke e ndryshuar strukturën demografike të Ballkanit. LEXO ME TEPER