Shikoni dy hartat për ndarjen e Kosovës të Akademisë serbe: Pretendimet e tyre janë deri në Ferizaj dhe Deçan

LAJME


Pjesëtari i shoqërisë civiIe në Kosovë, Shkodran Ramadani, ka publikuar dy harta të propozimeve të Akademisë serbë për ndarjen e Kosovës.
Në këto harta, shihen pretendimet e qarta të Serbisë për m arrjen e tokës së Kosovës.

Sipas hartave, pretendimet e Serbisë janë të marrin tokën e Kosovës deri në Ferizaj dhe Deçan.

Më posthtë ua sjellim postimin e plotë:

Keto jane dy hartat e propozimeve te Akademise Serbe per n darjen e Kosoves.
Sic edhe shihet, kufijte e pr0pozuar ketu parashohin vend0sjen e kufijve deri ne Deçan dhe Ferizaj.

Nje n darje e thelle e Kosoves deri ne Jug gati. Pervec kesaj, bazuar ne kete ide Lugina duhet te mbetet jashte Kosoves. Pra nuk eshte shkembim i te rrit oreve, por n darje e Kosoves. Kontrast shume i madh me idete qe aktualisht po qarkullojne. Idete e tanishme parashohin shkembim te rrit oresh te siperfaqeve shume me te vogla sesa keto harta ketu.

Idete e sotshme jane me rr eziqet dhe pikep yetjet e tyre dhe si te tilla jane te kontestueshme, por te quhen ide ç etnike serbe eshte p0shtersi qe nuk i ben nder askujt.

PS

Elaborimet me te gjera per keto harta dhe te dhenat shtese nga arkiva te ndryshme i ka Nexhmedin Spahiu.