Shkrimitari i njohur francez: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia

LAJME


Maurice Druon (1918-2009) ishte nipi i shkrimtarit të madh Joseph Kessel. Ai filloi të shkruante për revista letrare në moshën 18 vjeçare.

Ai u zgjodh si anëtar i Akademisë Franceze më 8 dhjetor 1966, sekretar i saj në vitin 1985, nga ku hoqi dorë më 2007-ën për shkak të moshës.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Ai ishte Ministër i Kulturës nga viti 1973-1974 dhe deputet i Parisit nga viti 1978 më 1981-in.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

U bë i njohur me thënien për shqiptarët: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në lutfën e Trojes, të udhehequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën tjetër)”.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive