Shkrimtari i njohur serb: Serbia nuk mund ta rikthejë Kosovën

LAJME


Një nga shkrimtarët më të njohur serbë, Svetisllav Basara, ishte mysafir në emisionin “Të dielën në dy” të televizionin kroat HRT.

Basara gjithashtu foli për Kosovën dhe përpjekjen e shtetit serb për ta kthyer atë nën sundímin e vet.

“Kam fríkë se kjo nuk është realiste dhe kam fríkë se nuk do t’u përshtaten atyre që avokojnë për kthimin e Kosovës. Mendoj se do të ishte skenari më i errèt”, tha ai.

Ai foli edhe për pr0testat e opozitës serbe për rrèzímin e presidentit Aleksandar Vuçiq nga pushteti.

“0pozita dëshiron ta largojë atë, por nuk punon seriozisht në këtë drejtim”, tha Basara.