Shqiptari kujdeset për gruan 92 vjeçe serbe: Na ka trajtuar si fëmijët e saj, duhet t’ia ktheja nderin edhe unë.!!!

MOS KALO PA E URUAR KETE SHQIPTAR ME ZEMER TE MADHE. Raportet mes shqiptarëve dhe serbëve vazhdojnë të jenë të te ns ion uara, vite pas lu ftës në Kosovë. Por në një fshat të Prishtinës politika, prob lemet etnike dhe dallimet fetare midis fqinjëve nuk ekzistojnë.Për shumë vite Fadil Rama ndihmon një të moshuar serbe 92 vjeçare që jeton e vetmuar dhe pa përkujdesje. Kështu ai po nderon sikur të ishte nëna e tij, gruan që thotë se e trajtoi si fëmijën e saj, gjatë dhe pas lu ftës. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE

Blagica Diçiç, është një e moshuar 92 vjeçare që jeton e vetme në një fshat të largët në lindje të Kosovës, e br aktisur nga të gjithë fqinjët e saj serbë. Ajo jeton në një shtëpi të dëm tuar në malet e fshatit Vaganesh, 45 kilometra larg kryqytetit të Prishtinës. Atë nuk e viziton asnjë familjar i saj.“Jam e vetmuar. Djali im Djordje është në Beograd, shumë larg. Slobodani, djali tjetër, është në Kamenicë dhe ka gruan e së murë”, thotë zonja Diçiç. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE