Shtëpi në Sicili për vetëm 1 euro: Ja arsyeja e shitjes

LAJME


Për shumë njerëz është ëndërr të jetosh në Itali. Ndaj një komunë e njohur e Sicilisë e quajtur Sambuca është duke ndihmuar të huajt që të vijnë të jetojnë atje duke propozuar çmime shumë të ulëta për blerjen e shtëpive; për vetëm 1 euro.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Në fillim të vitit 2019 zyrtarët e këtij qyteti të vogël rural, njoftuan një plan për të ringjallur komunitetin e tyre i cili ishte në tkurrje, duke nxjerrë në shitje të gjitha shtëpitë e braktisura dhe të vjetra për vetë 1 euro.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Si shumë qytete të tjera të vogla në të gjithë Europën, Sambuca vuante nga rënie e thellë e popullsisë ndërsa banorët e zonës lëviznin nga fshatrat drejt qyteteve. Kështu që zyrtarët komunal blenë shtëpi boshe, pastaj ofruan pronat me çmim nominal në tregun global për të tërhequr njerëz të rinj.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Kjo nismë funksionoi shumë mirë. Pas kërkesave nga e gjithë bota, si artistë, valltarë, muzikantë e më shumë, banorët e rinj të Sambuca po rregullojnë shtëpitë dhe po transferohen aty tashmë duke e ripopulluar këtë vend. Investimi për rinovim është kërkesa e vetme e këtyre blerjeve, të cilat po i japin një grupi të larmishëm blerësish ndërkombëtarë një vend të ri dhe të veçantë për të jetuar apo pasur një shtëpi pushimi.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Kryetari i bashkisë së Sambuca, Leonardo Ciaccio, u shpreh shumë i lumtur kur shikon shtëpitë boshe teksa shndërrohen në shtëpi të lulëzuara. “E gjitha u zhvillua shumë bukur,” tha ai./