Si mundet? Franca posedon 2436 ton ari, edhe pse në Francë nuk ekziston asnjë minierë e arit

LAJME


Franca është e 4-ta në botë për nga posedimi i rezervave të ARIT. Ajo posedon 2436 ton ari, vlera e të cilit është mbi 100 miliardë dollarë, edhe pse në Francë nuk ekziston asnjë minierë e arit!Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Në anën tjetër, shteti afrikan Mali nuk posedon asnjë rezervë ari, edhe pse në të ekzistojnë 860 mi niera të arit, të cilat prod hojnë 50 ton ari në vit! Harrova t’ju them se Franca qëndron në Mali (me dekada) “për ta lutfuar terr 0riz min”! Hoxhë Husamedin Abazi.