Sipas Statusit të Grenel!: Kosova trajtohet sikur është territori i Serbëve!

LAJME
Nga PËLLUMB XHUFI

“Statusi i GreneI tregon që ai më së paku ka një kuIturë të pakët historike. Sepse trajton Kosovën sikur është një vend i Serbëve ndërkohë që të gjitha burimet historike, në radhë të parë burimet historike Serbe të shek.13 tregojnë që Kosova u pus htua nga Serbët. Princ Lazari, për të cilin flet GreneI ka qenë princi i fundit që sund0i në Kosovë. Pas tij ka qenë pushteti i Balshajve, pushteti i Gjergj Kastriot Skënderbeut dhe pastaj natyrisht Kosova u pus htua nga Turqit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kemi një pjesëmarrja ma sive të shqiptarëve në këtë bet ejë dhe më duket se atribuimi që i bën z. GreneI serbëve sikur të jenë zotërit ose ata që kanë hipotekën mbi këtë betejë të rëndësishme, të madhe është krejtësisht një intepretim historik që nuk qëndron. Në lutfën e Kosoves morën pjese zotër arbër si Gjergj Strazimiri Balsha, Jonimajt, zoterit e Himarës dhe vete Teodor Muzaka, familja Gropa, Zenebishi etj. Deklarata e GreneII të bën të dyshosh edhe për integritetin e tij si përfaqësues i Presidentit Amerikan DoIand Tramp në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë. GreneII ka qenë njeriu i paduhur për të drejtuar këto bisedime”.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

PËLLUMB XHUFI PJESË E GRUPIT TË RISHKRIMIT TË HISTORISË

Akademia e Shkencave ka ngritur grupin e punës për rishkrimin e historisë së shqiptarëve. Në të përfshihen edhe trevat jashtështetërore, sikundër do rishqyrtohen debatet e mëdha për të sjellë një tekst sintetik me qëllim përkthimin në gjuhën angleze. Nga antikiteti në ditët tona, debatet do rihapen për Esat Pashen, lutfën a trajtimin e k0munizmit. Nga Beqir Meta te Paskal Milo, Pëllumb Xhufi, Neritan Ceka, Muzafer Korkuti, Mareglen Verli, Apollon Baçe e Luan Përzhita, me projektin do të merren emrat e konsoIiduar në shkencë, ndërsa më të rinjtë janë pak, duke lënë jashtë autorët e diasp0rës”.