Sllovenia planifikon kompletimin e vizionit të ish-Jugosllavisë duke ndryshuar kufijtë në rajon

LAJME


Skena politike në Bosnjë e Hercegovinë dhe në Slloveni është tr0nditur nga lëvizjet e pretenduara të udhëheqjes shtetërore sllovene, pasi pretendohet se kjo e fundit e ka vizionin e kompletimit të shpërbërjes së ish-Jugosllavisë.

Sipas mediave në Bosnjë dhe Hercegovinë, duke cituar burime të paemërtuara në Bruksel, kryeministri slloven Janez Jansha ia ka dorëzuar presidentit të Këshillit Evropian, Charles Michel, një dokument mbi prioritetet e Presidencës sllovene të BE-së, në të cilat, siç thuhet, janë përcaktuar udhëzimet mbi “sh përbërjen përfundimtare të ish-Jugosllavisë”, raporton gazeta kroate “Jutarnji.hr” VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE