S’pranoi të quhej turk, eksperti zbulon faktet: Fan Noli firmosi si shqiptar, korigjoi dokumentat e oficerit amerikan

LAJME


Në një status në rrjetet sociale, eksperti i k rimeve të rënda, Gjon Junçaj shkruan se Fan Noli ka korigjuar disa dokumenta pasi teksa futej në SHBA, vuri re se e kishin regjistruar si një person me origjinë turke.

Arkivat kanë nxjerrë së fundmi patri0tizmin që aq shumë e donte Fan Noli. Në disa dokumenta të publikuara në Facebook, eksperti i k rimeve të rënda, Gjon Junçaj vë në dukje se Noli dikur, në vitin 1911 nuk ka pranuar të quhej turk. Junçaj thekson më tej se siç paraqitet në f0t0t e publikuara, shkrimtari mjaft i dashur për shqiptarët ka korigjuar gjithashtu edhe dokumentat e paraqitura nga oficeri teksa Noli po vizitonte Amerikën.

“Nga arkivat e SHBA. Ardhja e regjistruar e Fan Nolit për një vizitë në Shtetet e Bashkuara në daten 15-12-1911. Noli është regjistruar me këto detaje: 32 vjeç, 165 cm i gjatë, profesion – klerik, duke vizituar Faik Bey Konitza në Boston.
Kombësia? – Turkey (Turqi) Rasa etnike?- Ofiseri fillimisht shkrua “Turkey”. Ky foto tregon se sigurisht Fan Noli e korrigjon dhe thotë, “Jo Turqi, ALBANIA “ Fan Noli – Shqiptar i vertet,”- shkruan eksperti i k rimeve