Tani me 1 mijë euro mund të bëheni me makinë të re, veturat në Gjermani më Iirë se kurrë

LAJME


Në Gjermani ka rënë dukshëm çmimi i veturave Diesel, kjo pasi shteti ka vendosur që nga vjeshta që të mos lejojë këto vetura për shkak të emetimit të madh të gazrave gjë që ndikon në ndotjen e ambientit. Në veturë Golf plus, tani atje kushton hiç më shumë se 2 mijë euro, ndërsa një Golf 4 vetëm 999 Euro.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Nga vjeshta nuk do të mund të hyjnë në qendrat e disa qyteteve gjermane. Tre milionë automjete të tipit diesel janë të parkuara në Gjermani dhe janë në pritje të blerësve, gjë e cila në kohë pàndemie ka bërë që të ketë shumë pak të ineteresuar.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Blerësit më të mëdhenj janë serbët e kroatët, por që muajt e fundit është rritur edhe numri i blerjeve nga Kosova.Gjermania është duke eksportuar shumë makina në tregjet e Evropës Lindore dhe Juglindore. Në Gjermani, vlerësohet se ka rreth 10 milionë vetura me naftë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Ndalimi i qarkullimit të veturave me naftë, bërë për të lutfuar ndotjen e ajrit, në një vendim të përkohshëm, që pritet të shkundë industrinë e automobilave.

Më poshtë ju sjellim disa nga çmimet e këtyre veturave, dhe faqen ku mund t’i gjeni në autoscout24.deHvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive