Te Molla Kuqe,aty ku shqipetarët ishin të zotët e tokës (VlDE0)

LAJME


Pak kilometra në veri të Nishit, lumit Nishava dhe kalasë të Nassusit dardan, mes Xhades së Vjetër të Mithat Pahait valisë së dikurshëm të Nishit, rruga kthenë në të djathtë, e cila rrugë fushën dhe lokaIitetin e këtij vendi e ndanë në dysh, aty është vendbanimi i dikurshëm i shqiptarëve a utokton Katund. Edhe banorët e sotëm serbë akoma e quajn Katund kod Crvene Jabuke (Katundi te Molla e Kuqe)