Thatësi e madhe në Turqi, ja së çfarë pritet të ndodhë në Stamboll

LAJME


Disa qytete të rëndësishme në Turqi mund të mbeten pa ujë në muajt e ardhshëm. Ka paralajmërime madje se qyteti më i madh, Stambolli, mund të mbetet pa ujë pas më pak se 45 ditëve. Reshjet e pakta të shiut e kanë shk aktuar thatësinë më të madhe në dekadën e fundit dhe e kanë sjellë qytetin me 17 milionë banorë afër mbetjes pa ujë, sipas Odës Turke të Inxhinierëve Kimikë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Kryetari i kryeqytetit Ankara, Mansur Yavaş, tha këtë muaj se ky qytet ka ujë vetëm edhe për 110 ditë në diga dhe rezervuarë, shkruan The Guardian. Turqia është përballur disa herë me thatësira që nga vitet e tetëdhjeta për shkak të rritjes së popullsisë, industrializimit, zgjerimit urban dhe ndryshimeve klimatike.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive