Tra’dhti ndaj UÇK’së apo veprim me mend: Si shihen sot zgjedhjet e vitit 1998 të organizuara nga Ibrahim Rugova

LAJME


23 vite më parë në Kosovë ishin 0rganizuar zgjedhjet e para, aso kohe kishte ndoshur m as’akra e Likoshanit dhe një muaj pas mas’krës së familjes Jashari.

Këto zgjedhje ishin k undërshtuar zëshëm nga atëherë Ushtria Çlirimtare e Kosovës, të cilët po e cilëson si ‘për çarës’ qëndrimin e atëhershëm të ish-presidentit të ndjerë të Kosovës, Ibrahim Rugova.Në një komunikatë UÇK-ja i kishte k undërshtuar zgjedhjet që 0rganizoheshin në një pjesë të Kosovës.Vendimi e Rugovë se kishin quajtur përç arës, sepse cilësohej si gjendje e jashtëzakonshme në vend.

“Shtabi Qendror i UÇK-së i pranon zgjedhjet vetëm pas çIirimit të vendit”, thuhet në fund të komunikatës nr.46 të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.Sipas banorëve arsyeja e mbylljes së bizneseve prodhuese është mosmbrojtja e prodhimit vendas përmes politikave qeveritare. Disa ferma blektorale, të përpunimit të qumështit, madje edhe njësi për riciklimin e mbetjeve që u hapën pas viteve nëntëdhjetë në fshatin “Andon Poçi” tashmë janë mbyllur dhe sipërmarrësit janë larguar sërish në emigracion.

Vilat e banimit në vlerën e disa qindra mijë dollarëve, pothuasje janë b raktisur, ndërsa banorët thonë se të rinjtë nuk kthehen për të jetuar në fshatin ku investuan kursimet e emigraci0nit. Sipas banorëve, zona megjithëse ka pasuri të mëdha po braktiset prej mungesës së sigurisë për të ardhmen. Ky fshat në Luginën e Drinos është edhe nga zonat e rralla në Shqipëri ku një pjesë e madhe e banorëve v uajtën b urgjet dhe pe rsekutimet e reg jimit k0munist.

Një mem0riaI në qendër të fshatit përkujton dhjetëra persona, familjet e të cilëve u interrnuan dhe u persekutuan në kampet që regjimi k0munist ngriti në zona të ndryshme të Shqipërisë.