Traktati i fshehtë i Londrës 1915: Kishte hartuat zhdukjen e Shtetit Shqiptarë nga Harta e Europës

LAJME


Biblioteka e Kongresit Amerikan, publikon hartën f amëke qe të Traktatit të f shehtë të Londrës, i cili kishte hartuar planin për të z hdukur shtetin shqiptar nga harta e Evropës.

Por si do të shkatër rohej Shqipëria sipas Traktat të f shehtë midis Fuqive të Antantës (Francës, Anglisë, Rusisë) dhe Italisë?

Pjesa veriore e Shqipërise që përfshinë Malësinë në veri, në lindje Dibrën, deri në qytetin e Lezhës në perendim, dhe në jug deri të qyteti i Krujeës, ky ter ritor do t’i ipet Serbisë dhe Malit të Zi, transmeton zeri.info.

Pastaj Serbisë i ipet e drejta të projektoj dhe ndërtoj linjën hekurodhore Danum-Adriatik.

Traktati parashihte f0rmimin e një Shteti Islamik Shqiptar, me një territor shumë të vogël i mbikqyrur nga Italia. Italia do të marrë ter ritorin jug-perendimor që p ërfshin Vlorën, dhe i ishullin e Sazanit.

Greqia do të marrë pjesën jugore të Shqipërisë. Ky ishte një traktat g jen0cidiaI kundër popullit me të vjetër në Evropë, që po të zbatohej do të kishte shuar përgjithmon egzistencë  e popullit shqiptar.