Tronditen turqit, SHBA vendos sanksione ndaj Turqisë, turqit thonë se i’a bënë vetës

LAJME


SHBA prej kohësh ka paralajmëruar Turqine ndaj përdorimit të sistemit rus të mbrojtjes arketore S-400. Qeveria në Ankara e ka injoruar këtë dhe tani po ndëshk0het nga Uashingtoni për këtë.

SHBA po vendos saksione ndaj aleatit të saj të NATO-s Turqisë për shkak të përdorimit të sistemit rus të mbrojtjes arketore S-400. Sekretari i Shtetit i SHBA Mike Pompeo njoftoi të hënën në Uashington se masat ndëhskuese, do të vendosen ndaj Drejtorisë së Mbrojtjes (SSB). Ju ftojmë që ta hvpni markvtingvn për 5 sekvnda dhe shfvqen pvmjet ekskIvzive!