TURP! / Gjuha shqipe humb statusin si gjuhë shtetërore në jugun e Shqipërisë

LAJME


Greqizimit i jugut të Shqipërisë! Gjuha shqipe sipas tabelave në jugun e Shqipërisë humb statusin si gjuhë shtetërore dhe quhet gjuhë e pakicës kombëtare.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Pra, greqishtja quhet gjuhë primare në jugun e Shqipërisë sepse gjithnjë e para shkruhet gjuha zyrtare shtetërore.
Shikoni tabelat, bëhet fjalë për Bashkinë e Finiqit. Edi Rama nesër del me një batutë përsëri. Pini makiato, shqiptarë